2012 m. kovo 2 d., penktadienis

Dvigubas stiklinimas: pamirškite vilnones kojines!

Langas – tai Jūsų žvilgsnis į pasaulį ir pasaulio – į Jus. Tai ne tik svarbi interjero detalė, tačiau ir nauda: jų dėka, Jūsų kambariai tampa šviesūs, be to, tinkamai parinkti langai sumažina sąskaitas už šildymą. Būtent ekonomiškumo dažniausiai žmonės ir siekia.


Niekam ne paslaptis, jog lango ekonomiškumas daugiausiai priklauso nuo stiklo. Čia ir iškyla dilema: rinktis viengubą ar dvigubą stiklinimą? Jei verta investuoti į dvigubą, ar reikia taip įstiklinti visus langus ar pakanka keleto?

Pirmiausia turėtumėte atsižvelgti į gyvenamosios vietos klimato sąlygas. Jei oras nuolat svyruoja (šilta-šalta), tuomet investuoti į dvigubus stiklus tikrai verta. Dvigubas įstiklinimas jau nuo seno žinomas kaip labai geras šilumos tausotojas, tad tokie langai tiesiog idealiai tinka šaltesnėse vietose gyvenantiems žmonėms, o įstiklinti dvigubu stiklu verta visus namo langus.

Labai karštomis klimato sąlygomis šie langai prie vėdinimo angų yra linkę šiek tiek trauktis. Tačiau tokie langai padeda geriau išvėdinti patalpą.

Prieš įstiklindami langus dvigubu stiklu, būtinai patikrinkite lango rėmus: pritaikyti vienam stiklui rėmai yra labai panašūs į neapdorotus dvigubam stiklinimui skirtus rėmus, todėl dažnai net nebūtina pirkti naujų.

1 komentaras: