2012 m. vasario 24 d., penktadienis

Medžio ir technologijų bendrija

Mediniai langai – nesenstantis dalykas, tačiau nereiškia, kad ir jų gamybos technologija yra pasenusi. Medinių langų gaminimo technologijos yra kur kas labiau ištobulėjusios nei plastiko jau vien dėl to, kad tai yra laiko patikrintas daiktas.

Šiuolaikinė medinių langų gamybos technologija leidžia įgyvendinti praktiškai neribotą įvairovę formų, spalvų ir techninių sprendimų. Medinį lango rėmą galima priderinti tiek prie eksterjero, tiek prie interjero detalių. Šiuolaikinės langų rėmų konstrukcijos ir naujausios technologijos leidžia kokybiškai atlikti net pačius sudėtingiausius užsakymus.

Medinė langų dalis dažniausiai gaminama iš pušies, maumedžio, ąžuolo, užtikrinančių patvarumą ir ilgaamžiškumą.

Tobulėjo ne tik langų gamybos technologija, bet ir dažai. Dabar dažniausiai naudojami apsaugantys nuo neigiamo aplinkos ir saulės spindulių poveikio lakai, o dažai – neteršiantys aplinkos. Itin aukšta kokybe pasižyminčios firmos dažniausiai naudoja specifinius sakų surišimo būdus spygliuočių medienoje, kas padeda dar labiau prailginti lango tarnavimo laiką, išsaugant dangos elastingumo ir paviršiaus tvirtumo santykį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą