2012 m. vasario 3 d., penktadienis

Geri langai – geram gyvenimui!

Kai norime įsigyti langus, dažnai būna du keliai: arba numojame į viską ranka ir perkame tai, kas patinka, arba pirkimas tampa bene didžiausiu galvos skausmu. Koks skirtumas tarp medinių ir plastikinių langų? O kuo skiriasi jų dažai? Kurie patvaresni? Ir apskritai – kokie langai yra geriausi? 


Pirmiausia turėtumėte rinktis langus pagal oro sąlygas. Ką mes turime Lietuvoje? Daug lietaus (turbūt greit aplenksime Didžiąją Britanją), sniego (suomiai jau pasidavė) ir vėjų ( Amerika, laikykis!). Taigi langai neturėtų būti tokie, kurie iškris po metų naudojimo. Šiuo atveju galima rinktis plastikinius langus, mat jie tikrai nesupus. Tačiau šiuolaikinės technologijos leidžia medinius langus nulakuoti ir nudažyti taip, kad jie tarnaus ne ką prasčiau nei plastikiniai. 

Rėmai? Geriausia mediniai arba aliuminiai. Aliuminis labiau mėgstamas, mat reikalauja mažiau priežiūros ir yra ilgaamžiškesnis. 

Taigi – medis ar plastikas? Medis vis tik visada buvo ir tebėra geresnis šilumos tausotojas. Tačiau mediniai langai yra brangesni. Ne tik dėl gero šilumos sulaikymo, bet ir dėl vis mažėjančių medienos išteklių. 

Išvados? Rinkitės pagal savo kišenę, tačiau nepamirškite, jog langai – daiktas, į kurį reikia investuoti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą