2011 m. lapkričio 16 d., trečiadienis

Plastikinių langų valymas ir priežiūra

Kaip smagu po ilgos žiemos sulaukti šilto pavasario! Tačiau dažnai visas smagumas išgaruoja vos pažvelgus į namo langus – per žiemą jie būna apnešami purvu, dulkėmis, nešvariu lietaus vandeniu. Tuomet kimbate į darbą – juos valote ir blizginate. Tačiau skirtingų tipų langams reikia skirtingos priežiūros. Ne išimtis ir šiuo metu populiarumo viršūnėje esantys plastikiniai langai. Net jei Jūs dažniausiai valote tik savo mašinos langus, o langų stiklus nušveičiate tik praūžus didelei audrai, po kurios ne tik nieko nebematyti, bet ir šviesa į namą nepatenka, Jums vertėtų pasidomėti, kokie būdai naudojami plastikinių langų valymui.


Taigi kaip geriausia valyti tvirtus namo plastikinius langus? Pirmiausia, valymui Jūs turėtumėte naudoti švelnią skepetą ir vengti popierinių rankšluosčių. Indų ploviklis ir šiltas vanduo – taip pat geras derinys, tačiau kur kas paprasčiau ir naudingiau naudoti specialius valiklius langams, nes būsite tikri, jog lango paviršius tikrai nebus sugadintas. Žinoma, reikėtų vengti gaminių, kurių sudėtyje yra naftos tirpiklių ir įvairių baliklių.

O štai gudrybė, kaip galite panaikinti įbrėžimus nuo savo lango stiklo. Žalvario valiklis, naudojamas mikropluošto drabužiams, švelniai valant plastikinio lango paviršių panaikina nedailius įbrėžimus ir Jūsų langas vėl atrodo kaip naujas.

Žinoma, geriausia išvengti lango sugadinimo, nes jei jį reikia keisti nauju dėl nebetinkamos išvaizdos, tai Jums kainuoja nemažus pinigus. O langą kuo ilgiau išlaikyti patrauklų padeda tik tinkama jo priežiūra.

4 komentarai:

  1. Pas mus kaime plastikiniai langai dažniausiai ir valomi vandens-indų ploviklio kombinacijos pagalba. :) Visada puikiai suveikia.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kur galima nusipirkti zalvario valiklio? Noreciau pabandyti nes yra nemazai smulkiu ibrezimu gal padetu...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kur galima nusipirkti zalvario valiklio? Noreciau pabandyti nes yra nemazai smulkiu ibrezimu gal padetu...

    AtsakytiPanaikinti
  4. man labai pasiteisino dvipusis magnetinis langų valytuvas, labai lengvai išvalau langus, be jokių sunkumų

    AtsakytiPanaikinti