2011 m. lapkričio 2 d., trečiadienis

Plastikinių langų pranašumas

Turbūt nei vienas neiškeistume to mažučio malonumo, kai sėdėdami darbo vietoje galime nors minutėlę atsipūsti ir žvilgtelėti į gyvenimą, verdantį už lango. Tas nedidelis plyšelis sienoje mus atskiria, bet tuo pačiu ir jungia su aplink esančiu pasauliu, todėl jis mums yra toks svarbus. Dažnai norėtųsi, kad jis patenkintų visus mūsų lūkesčius – būtų lengvai prižiūrimas ir teiktų šilumą šaltomis žiemos dienomis. Šiam norui patenkinti labiausiai tinka plastikiniai langai.

Galima išskirti du pagrindinius plastikinių langų pranašumus – tai puiki garso izoliacija ir šilumos išsaugojimas.


Šilumos sulaikymas yra labai svarbus gyvenant tokio klimato šalyje kaip Lietuva: trumpos vasaros, kurios dažnai nepasižymi tikrais vasariškais požymiais ir karščiu, ir šaltos žiemos, kurių speigus tikrai norisi palikti už lango. Plastikiniai langai kur kas geriau sulaiko šilumą patalpos viduje nei tradiciniai, gaminami iš stiklo pluošto, todėl šie langai yra ekonomiški, nes sumažėja išlaidos už šildymą.

Jei įsigijote plastikinius langus, galite pamiršti apie triukšmą, atitraukiantį Jus nuo darbo ir trukdantį susikaupti – Jūs tiesiog nepastebėsite triukšmingos gatvės šurmulio. Kadangi plastikiniai langai labai sandarūs, pro jokį plyšelį nepatenka absoliučiai joks garsas ar šalčio gūsis. Taip yra todėl, kad plastikiniuose languose jokie plyšeliai tiesiog neegzistuoja.

Dar vienas plastikinių langų pliusas – jie lengvai priderinami prie interjero ir atrodo patraukliai tiek iš vidaus, tiek iš išorės.

Kai plastikiniai langai tik atsirado mūsų šalyje, juos įsigyti galėjo ne kiekvienas, nes ši naujovė pasižymėjo aukšta kaina. Tačiau dabar plastiko langus įsigyti gali kiekvienas, norintis gyventi ramiai ir šiltai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą